Idealne ciasto kruche

To jeden z moich ulubionych przepisów, który zawsze się sprawdza. Szybciutkie, proste i pyszne – takie jest wszystko, co robi się na takim idealnym cieście kruchym. Bardzo lubię mieszać w nim różne rodzaje mąk, a jeśli chodzi o nadzienie korzystam z wszystkiego, co tylko jest aktualnie dostępne.

Placuszki Racuszki

Placuszki Racuszki świetnie smakują z konfiturą, owocami, kremami orzechowymi a także zupełnie bez niczego! Dodają do ciasta kilka kropel aromatu waniliowego lub szczyptę cynamonu mamy pyszny, unikalny smak, który doda Placuszkom Racuszkom wyjątkowego charakteru.

Zupa cytrynowa – na serio!

Najczęściej kiedy o niej mówię, to u rozmówcy pojawia się zdumienie i zaskoczenie. Nikt się nie spodziewa, że zupa cytrynowa może być aż tak smaczna! A jest taka właśnie – wytrawna, lekko pikantna i mocno orzeźwiająca. Można ją z powodzeniem podać z tofu, jak i z podsmażonymi kawałkami kurczaka. To danie to eksplozja zbalansowanego smaku i zaskakującego koloru!

Wegański keks bananowy

Wegański keks bananowy to nic innego, jak ulepszona wersja chlebka bananowego. Ten popularny wypiek wbrew pozorom jest jednym z trudniejszych do zrobienia. Kluczem jest odpowiednie połączenie tłuszczu i łącznika, czyli naszych bananów. Osobiście uważam, że ten przepis jest jednym z najlepszych, jakie przewinęły się przez moją kuchnię.