Czy może być coś lepszego niż makaron? Owszem to wegański makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami! Gwarantuję każdemu, kto spróbuje tego dania, że pokocha kresowość sosu oraz wszystkie kontrapunkty smakowe, jakie tu się pojawiają: aromat czosnku, słoność suszonych pomidorów oraz lekka słodycz, którą nadał syrop z agawy.

Składniki:
  • ulubione spaghetti 
  • pęczek szpinaku 
  • 3 łyżki oliwy
  • pół cebuli
  • kilka suszonych pomidorów
  • ząbek czosnku
  • łyżka syropu z agawy
  • pół szklanki mleka sojowego
  • 3 łyżki płatków drożdżowych
Jak przygotowań makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami?
  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją.
  2. Najpierw przygotuj składniki: posiekaj cebulkę, pomidory, czosnek. Szpinak umyj.
  3. Na oliwie dusimy szpinak, a kiedy zmniejszy objętość dodaj czosnek
    i pomidory.
  4. W międzyczasie przygotuj sos: połącz mleko, biały pieprz i płatki drożdżowe. Wymieszaj.
  5. Sos wlej do szpinaku. Możesz też dodać do niego ok. pół szklanki wody spod makaronu.
  6. Makaron połącz z sosem. Na końcu danie dopraw odrobiną syropu
    z agawy.
  7. Wegański makaron ze szpinakiem podawaj od razu ze świeżo mielonym pieprzem.

0 komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *