Naleśniki to jedno z podstawowych i zarazem ulubionych dań chyba w każdym domu. Dziś chciałam Wam zaproponować nieco inną, słodką wersję, która idealnie będzie pasować z Waszymi ulubionymi dodatkami. Jakie one są?

Na 6 naleśników potrzebujemy składników:
  • ok. 0,5 szklanki pure z pieczonej dyni 
  • 500 ml napoju roślinnego (najlepiej sojowego)
  • 1 łyżka mąki z ciecierzycy 
  • ok. 1 szklanki mąki pszennej 
  • szczypta soli 
  • 2 łyżki oleju (lub innego tłuszczu)
  • 2 łyżki cukru (opcjonalnie) 
Wykonanie dyniowych naleśników:
  1. Dyniowe pure zmiksuj dokładnie z napojem roślinnym.
  2. Dodaj pozostałe składniki na ciasto naleśnikowe.
  3. Odstaw na moment – jakieś 10-15 minut.
  4. Smaż na suchej patelni. 
  5. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

0 komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *